15.7. 2021

OZN

OZN-ul a fost un subiect actual și etern discutat timp de decenii. Fiecare dintre noi cu siguranță ne-am întrebat dacă suntem singuri în univers. Avem nevoie ca știința să progreseze treptat și să facă pași pentru a merge mai departe în „călătoria cognitivă prin spațiu” imaginară, încă o fracțiune din întregul vast care ne înconjoară.

OZN

Există diverse teorii despre cum ar arăta ființele misterioase din altă lume. Am găsit chiar și o fotografie, dar, din păcate, autenticitatea lor nu este absolută. Cert este că, cu cât mai multe specii necunoscute au în comun cu noi, cu atât sunt mai probabil să ne contacteze sau să viziteze Pământul, dacă pot. Formele de viață din carbon ar putea fi interesate de planetele potrivite pentru viața pe bază de carbon, formele de viață de oxigen interesate de planetele cu atmosferă de oxigen și, fără îndoială, multe alte variante.

Una dintre premisele pentru ca civilizațiile extraterestre să ne găsească este că acestea vor fi cel puțin la fel de inteligente și de succes ca și noi. Ceea ce este îngrijorător în acest sens este că, dacă urmăm exemplul Pământului, prădătorii vor excela în intelectul superior, folosind persecuții și tactici de dragoste. Studiul poate fi, de asemenea, un motiv pentru a ne vizita planeta.

Pentru alți locuitori ai universului, suntem ușor de urmărit folosind semnale radio. Difuzarea comercială pe Pământ funcționează de peste 100 de ani, ceea ce înseamnă că oricine în termen de 200 de ani lumină ar putea intercepta semnalele noastre și ar putea stabili comunicații. Oamenii nu au preluat un astfel de semnal de la nimeni altcineva, ceea ce poate însemna două lucruri. Ori nu există nimeni la această distanță în afară de noi, ori sunt mai avansați din punct de vedere tehnic și folosesc alte mijloace decât undele radio.

Una dintre cele mai faimoase personalități care ar fi intrat în contact cu ceva din altă lume este Bob Lazar. El ar fi lucrat în apropierea zonei 51 la cercetarea navelor spațiale. Guvernul SUA a negat toate acuzațiile sale, dar câțiva ani mai târziu, s-a dovedit că a lucrat la baza din zonă. În lucrarea sa, Lazar susține că a dat peste documente guvernamentale care dovedesc comunicarea umanității cu ființe extraterestre de-a lungul istoriei. Din păcate, această afirmație nu poate fi susținută de dovezi.

În trecut, era de la sine înțeles că eram singuri în spațiu. Omenirea era considerată culmea evoluției și singurul lucru pe care omul îl credea superior lui era Dumnezeu și îngerii. În zilele noastre, cu nenumărate filme SF și teorii ale conspirației pe această temă, mulți oameni cred că viața inteligentă în afara planetei noastre chiar există. Între timp, ne putem imagina aceste entități extraterestre pentru noi înșine, forma și esența lor naturală ne pot rămâne neclare pentru totdeauna.