1.6. 2021

Secretul apusului roșu

Apusul roșu este vizibil pe cer de către oameni din întreaga lume. Este perceput ca fiind oarecum romantic, chiar magic. Este întotdeauna puțin diferit, prin culoare și formă. Dar v-ați întrebat vreodată de unde provin de fapt acele culori? Noi ne-am întrebat, iar în paragrafele ce urmează. vă vom dezvălui misterul.

Secretul apusului roșu

Apusul soarelui colorat apare, mai ales după o zi cu vânt. Când suflă, mai mult praf intră în atmosferă. Vaporii de apă condensează apoi aceste particule în timpul vântului datorită temperaturii mai scăzute, formând cristale mici. Razele soarelui sunt apoi reflectate din ele, iar lumina este împrăștiată. Acest lucru are ca rezultat un cer colorat. De obicei roșu, roz, galben. sau poate apărea și portocaliu; culoarea depinde de cât de sus este soarele deasupra orizontului.

Se spune că atunci când apare un apus de soare colorat, vremea se schimbă. Acest lucru este valabil mai ales dacă vedem răsăritul colorat dimineața, deoarece înseamnă că a fost o noapte cu vânt, care a adus cu sine nori și un front rece, care va afecta vremea.