3.6. 2020

Reflexoterapia - mai mult decât un masaj la picioare

Dacă ați avut vreodată parte de un masaj bun la picioare, cu siguranță știți cât de mult vă relaxează corpul și mintea. Principalul motiv pentru acest fapt poate fi explicat de reflexoterapie. Această practică constă în aplicarea unei presiuni asupra unor puncte de la nivelul inferior al piciorului, și des pe palme și urechi, pentru a elibera tensiunea, durerea și alte complicații neplăcute.

Reflexoterapia - mai mult decât un masaj la picioare

Având rădăcini în medicina tradițională chinezească, reflexoterapia aparține uneia dintre metodele de vindecare ale medicinei tradiționale chinezești, care reprezintă un sistem medicinal cu o istorie de mii de ani. Conform principiilor acesteia, în interiorul corpului fiecăruia dintre noi, curge energia Qi. Când suntem stresați sau afectați de orice emoție negativă, Qi se blochează în unele locuri, ceea ce cauzează complicații ale sănătății.

Din fericire, este posibil să eliberăm aceste blocaje folosind reflexoterapia. Există puncte pe picioarele noastre, iar fiecare dintre aceste puncte este conectată la o anumită parte a corpului nostru. Cu ajutorul compresiei, are loc eliberarea energiei blocate, astfel reparând problema, fie că este legată de sistemul musculoscheletal, psihic sau de un organ intern.

Care sunt cele mai comune probleme rezolvate prin reflexoterapie? Trăim într-un timp haotic, unde informația se împrăștie mai repede ca niciodată. Așadar, mulți dintre noi suntem în mod natural presați în diferite aspecte ale vieții, fie că este vorba de muncă, sănătate sau relații. Nu este de mirare faptul că principalul motiv pentru care oamenii apelează la reflexoterapie este reducerea stresului. Aceste simțiri sunt în principal conectate la plexul solar, iar punctul de reflex conectat la acesta este localizat în partea de mijloc dintre articulațiile degetului mare și cel mic.

Oricum, stresul nu se exprimă doar mental. Când este de lungă durată, se poate manifesta și fizic, sub formă de dureri de cap și migrene. Capul este atât de împovărat încât corpul încearcă să îl oprească din a mai gândi prin singurul mod pe care îl știe - durerea. Poți reduce migrenele prin aplicarea unei presiuni în punctul dintre oasele degetului mare și cel precedent din partea de sus a piciorului.

Totuși, complicațiile nu sunt neapărat legate de stres. Numărul de oameni care se înfruntă cu probleme de digestie este enorm; din acest motiv reflexoterapia are mulți adepți în acest sens. Dacă vrei să-ți ușurezi stomacul, aplică presiune pe partea interioară a piciorului, la aproximativ două treimi de talpă. Pentru a stimula intestinul subțire, mută presiunea la mijlocul piciorului, în timp ce punctul intestinului gros poate fi găsit în partea superioară a tâlpii.

Există o mulțime de probleme care pot fi rezolvate folosind reflexoterapia. Dacă dorești terapie de acasă, găsește o hartă pentru reflexoterapie care te va ajuta să găsești punctele corecte, astfel îmbunătățește-ți sănătatea și calitatea vieții în general.