1.10. 2018

Poziționarea slabă sau puternică a planetelor

După cum știți deja, în horoscop, fiecare planetă a sistemului solar este asociată (și, prin urmare, regulile) cu o zodie specifică. Sfera este împărțită în felul acesta, astfel încât Soarele guvernează Leul și Luna guvernează Racul. Mai departe, fiecare dintre planetele "tradiționale" (planete descoperite anterior - planetele interioare ale sistemului solar + Jupiter și Saturn) guvernează două zodii, cum ar fi: Mercur guvernează Fecioara și Gemenii, Venus guvernează Taurul și Balanța, Marte guvernează Berbecul și Scorpionul, Jupiter guvernează Săgetătorul și Pești și, în sfârșit, Uranus guvernează Capricornul și Vărsătorul. "Noile" planete descoperite mai târziu au fost atribuite zodiilor: Uranus este exaltat în Vărsător, Neptun este exaltat în Pesti și Pluton este exaltat în Scorpion.

Poziționarea slabă sau puternică a planetelor

Prin urmare, dacă planetele se poziționează în zodiile lor, înseamnă că influența lor este mai mare. Și invers, influența unei planete va fi supusă (slăbită) dacă se va muta în semnul opus. Prin urmare, Soarele va fi slăbit în Vărsător, Luna când este în Capricorn. Dar, în cazul acestor două obiecte de bază, mișcările în zodia opusă nu se manifestă foarte semnificativ, având în vedere faptul că ele însăși sunt foarte dominante. Prin urmare, Mercur este slăbit în Pești și Săgetător, Venus în Scorpion și Berbec, Marte în Taur și Balanță, Jupiter în Fecioară și Gemeni, Saturn în Rac și Leu.

Deci, este necesar să se acorde o atenție sporită acestor poziții puternice și slabe ale planetelor pentru a obține o interpretare exactă a horoscopului.