15.7. 2023

Pluto în Vărsător

Pluto va trece în Vărsător pentru prima dată de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și va rămâne aici timp de două decenii. Lui Pluto îi va lua ceva timp pentru a se obișnui cu stilul semnului de aer și va trece de la Vărsător înapoi la Capricorn de mai multe ori. El a petrecut ceva timp în Vărsător deja în 2023 și o va face din nou pe 20 ianuarie 2024 - unde va rămâne până la 1 septembrie. Din 19 noiembrie, Pluto va rămâne în Vărsător până în 2043, revenind în 2044 înainte de a se muta în Pești.

Pluto în Vărsător

Numit după zeul grec al lumii de dincolo, Pluto simbolizează adâncimea, misterul, ciclurile morții și renașterii, precum și distrugerea și creația în astrologie. Poziția sa îndepărtată de Soare are un efect semnificativ și de lungă durată asupra societății mai largi, mai degrabă decât asupra indivizilor. Ne oferă șanse în toate domeniile vieții, dar dimpotrivă ne poate duce la obsesie, contradicții și poftă de putere, deoarece Pluto atrage evenimente dramatice spre noi.

Vărsătorul progresiv și neconvențional guvernează interacțiunile sociale, tehnologia, egalitatea, știința și activitățile umanitare. Prin urmare, puterea transformatoare a lui Pluto se va manifesta în aceste zone și va provoca schimbări în societate, în principal prin tehnologie și știință. Această conexiune puternică va afecta modul în care lucrăm, comunicăm, primim informații și înțelegem lumea. Va pune accent pe justiția socială și vom căuta calea către o mai mare libertate.

Această conexiune va crește intuiția și va ajuta la creșterea spirituală. Vărsătorul este asociat cu o conștiință superioară, iar energia lui Pluto va oferi timp pentru o autodescoperire profundă. Cu toate acestea, această energie poate provoca și conflicte. Vărsătorul prețuiește libertatea și individualitatea, dar partea întunecată a acestor aspecte pozitive poate crește în sentimente de separare și neînțelegere. Prin urmare, ne putem aștepta de asemenea la schimbări și în relațiile noastre.

Persoanele născute sub semnul Vărsătorului sau cu plasarea acestuia în horoscop vor simți mai tangibil impactul tranzitului lui Pluto. Ei se vor elibera în mod repetat de vechile obiceiuri pentru a-și găsi propria cale.

Vârsta conjuncției Vărsător-Pluto va avea un impact semnificativ asupra societății și indivizilor, care poate fi atât pozitiv, cât și negativ. În consecință, este important să acceptăm energia lui Pluto și să lucrăm cu plasarea lui în Vărsător, astfel încât să putem reuși în viața personală, dar și în societate în general.