15.1. 2022

Hipnoza, poate schimba subconștientul tău?

Există multe mituri care înconjoară cuvântul hipnoză, dar hipnoza este, de fapt, o stare de spirit specifică, care pot fi ușor de înțeles. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să ne familiarizăm cu frecvențele undelor cerebrale.

Hipnoza, poate schimba subconștientul tău?

Creierul nostru funcționează în 5 frecvențe diferite ale undelor cerebrale (Beta, Alpha, Theta, Delta, Gamma) măsurate în Hz (cicluri pe secundă), fiecare dintre acestea este conectată la un anumit nivel de activitate a creierului și la o anumită stare de conștiință. În general, hipnoza are loc în undele cerebrale Alfa și Theta.

Undele cerebrale alfa (7-14 Hz) sunt predominante în timpul stărilor de relaxare profundă sau vise cu ochii deschiși; este starea la care oamenii încearcă să ajungă atunci când practică meditații. Theta (4-7 Hz) este o stare pe care o experimentăm cu toții în timpul somnului (înainte de a ajunge la undele cerebrale Delta (1-3 Hz). Este o stare de relaxare absolută, o stare în care nu ne controlăm deloc gândurile.

S-a dovedit că atunci când creierul nostru funcționează în principal în undele Theta, suntem capabili să intrăm în contact cu mintea noastră subconștientă. Prin urmare, în Theta, ne putem schimba credințele limitative, tiparele de comportament și percepția noastră asupra realității, tot ceea ce am salvat în straturile subconștientului nostru. Ele joacă un rol important în modul în care arată realitatea noastră de zi cu zi și ceea ce realizăm în viața noastră.

Prin urmare, hipnoza nu este despre relaxarea profundă sau o transă inconștientă completă; de fapt, în timpul hipnozei, încă mai putem lua decizii; încă mai putem să auzim vocea terapeutului și propria noastră voce. Dar această stare ne permite să ajungem la stratul de sub conștiința noastră și să schimbăm ceea ce este se află în acel loc care ne oprește să ne experimentăm viața așa cum ne dorim.

În timpul hipnozei, suntem foarte receptivi la sugestii și putem integra foarte profund cuvintele terapeutului, deci este foarte important să vă cunoașteți bine terapeutul și să știți că puteți avea încredere în el. Hipnoterapia, o terapie ce folosește hipnoza, poate fi un instrument de vindecare foarte puternic atunci când aceasta este executată corect. Dacă acest lucru te atrage și simți că-ți dorești să faci acest lucru, atunci probabil că este momentul să încerci, dar îți recomandăm să fii atent la terapeutul pe care îl alegi.