15.4. 2022

Fertilitatea - îți cunoști ciclul lunar?

Metoda concepției naturale este o metodă introdusă de un medic și psihiatru slovac, dr. Eugen Jonas. Această metodă este folosită pentru a prezice zilele fertile ale unei femei bazată pe poziția Lunii și a Soarelui în raport cu Pământul. De la inventarea sa, s-a dovedit a fi foarte eficientă, și a ajutat sute de femei.

Fertilitatea - îți cunoști ciclul lunar?

Dr. Jonas a dezvoltat această metodă în anii 1950. El a avut un mare interes în astrologie și a fost convins că un astfel de eveniment precum conceperea unui copil nu este un accident și că trebuie să urmeze niște reguli și principii legate de pozițiile planetare la momentul dat. Dr. Jonas credea că înțelegerea acestor reguli ne poate oferi o tehnică de a prezice cu exactitate zilele fertile, iar această ipoteză l-a motivat să-și facă studiile ulterioare.

După ani de cercetări de laborator, Dr. Jonas a obținut un rezultat surprinzător: fiecare femeie are două cicluri de fertilitate reciproc independente. Primul este un ciclu hormonal, iar zilele de fertilitate au loc în timpul ovulației. Cel de-al doilea, cel lunar, depinde de ciclul lunii, iar momentul fertil are loc atunci când Luna, Pământul și Soarele formează același unghi ca în momentul în care femeia s-a născut. Prin urmare, momentul Concepției Lunare este un moment în care Luna se află în exact aceeași fază a lunii ca în momentul nașterii sale.

Este o perioadă de fertilitate foarte mare, iar atunci când o femeie dorește să folosească această metodă, atunci ar trebui să aibă contact sexual în cele 24 de ore anterioare acestui moment. În general, momentele de concepție lunară nu se potrivesc cu momentul ovulației. De fapt, se spune că o femeie este mai fertilă în aceste momente decât în timpul ovulației. Cu toate acestea, atunci când cele două cicluri se suprapun, adică atunci când o femeie ovulează în timpul momentului ei de concepție lunară, atunci șansele de a rămâne gravidă sunt extrem de mari.

Metodele doctorului Jonas includ, de asemenea și o predicție a sexului viitorului copil. Depinde dacă Luna se află în semnul zodiacal masculin sau feminin în momentul concepției, unde semnele pământului și apei sunt reprezentate de cele feminine, în timp ce focul și vântul sunt semne masculine. Nu există cercetări cu privire la cât de exactă este tehnica de predicție sexuală; cu toate acestea, metoda concepției naturale în sine a arătat o precizie de peste 98% de-a lungul deceniilor, astfel încât explorarea ciclurilor lunare poate fi cu siguranță de ajutor pentru multe femei.