13.6. 2019

Chakrele, Un Important Sistem de Câmpuri Energetice și Vibraționale al Ființelor Umane

Odată ce va interesați de practicile tradiționale spirituale și de vindecare, veți întâlni cu siguranță conceptul de chakre. Termenul își are originea în sanscrită și se traduce ca "roată de energie circulară". Conform tradiției hinduse, asta reprezinta chakrele. Corpul uman are peste 80.000 de chakre interconectate. Centrul acestui sistem constă în șapte chakre de bază, interconectate, localizate de-a lungul coloanei vertebrale.

Chakrele, Un Important Sistem de Câmpuri Energetice și Vibraționale al Ființelor Umane

Toate chakrele primesc energie cosmică, o transformă, o împart întregului corp și apoi o transmit în jur. Aceasta se realizează prin mișcarea lor de rotație, direcția alternând mereu- o chakră se rotește în sens orar, alta în sens trigonometric. Interesant este că la bărbați, prima chakră se rotește spre dreapta (orar), în timp ce în cazul femeilor, prima se rotește spre stânga (trigonometric), astfel încât direcțiile lor sunt mereu opuse.

Prin intermediul acestor mișcări, chakrele distribuie în mod uniform energia cosmică în organism, asigurându-i buna funcționare. Cu toate acestea, una sau mai multe chakre se pot bloca, de exemplu în urma unei traume, făcând imposibil fluxul de energie către alte chakre. Aceasta se poate manifesta prin diverse probleme de sănătate sau schimbări în comportament și percepții. Așadar, care sunt principalele chakre și cum ne influențează funcționarea organismului?

Prima, chakra rădăcinii, plasată aproape de perineu, cu deschidere în jos. Are culoarea roșie și reprezintă legătura noastră cu lumea fizică, securitatea materială, durerea fizică și plăcerea. Când este blocată, manifestările sunt: lipsa energiei, tendințe posesive, agresivitate sau egoism.

Chaka sacrală sau ombilicală, a doua, se află în zona sub-ombilicală- între ombilic și organele genitale. Are o culoare portocaliu aprins și se deschide frontal. Funcția sa este proiectată în energia noastră sexuală, creativitate, viața emoțională și sentimente. În consecință, atunci când este blocată, persoana poate resimți o îndepărtare sexuală și suprimarea emoțiilor.

A treia este chakra plexului solar, poziționată deasupra ombilicului, de o un galben intens și cu deschidere frontală. Este centrul emoțiilor și puterii și reprezintă relațiile interpersonale, simpatiile, antipatiile și energiile psihice. Persoanele care au chakra aceasta blocată se simt adesea nemulțumite, agitate și fără ambiție.

A patra, chakra inimii, se află în mijlocul pieptului, aproximativ în zona inimii. Este de culoare verde și, la fel ca anterioarele două chakre, are o deschidere frontală. Este prima dintre cele trei chakre asociate aspectelor spirituale. Este centrul iubirii și compasiunii, fiind, de asemenea, un important canal de legătură cu chakrele superioare și inferioare. Atunci când această chakra este blocată, persoana nu poate primi sau dărui iubire.

Chakra gâtului, a cincea, are legătură cu abilitățile noastre de comunicare, voința divină și acceptarea responsabilității pentru propriile acțiuni. Acest centru de energie este de culoare albastru deschis, se afla în zona mărului lui Adam și se deschide, de asemenea, frontal. Atunci când este blocată, se manifestă prin dificultăți de vorbire, voce slabă și timiditate.

A șasea, chakra celui de al treilea ochi, este de culoare albastru închis sau violet și se află în frunte, între sprâncene. Reprezintă sediul forțelor spirituale superioare, intelectului, memoriei, voinței și a iubirii divine infinite. Persoanele cu chakra celui de al treilea ochi blocată au o atitudine restrictivă și nu reușesc să-și asculte cu adevărat sufletul.

Chakra coroanei se află în vârful capului, de unde-și trage și numele, este de culoare mov și se deschide în sus. Aceasta se deschide atunci când toate celelalte chakre funcționează armonios, rezultând o persoană conectată la sinele superior și la starea de conștiență. Atunci când este blocată, poate duce la migrene, insomnii sau probleme mentale cum ar fi depresia, Alzheimer sau schizofrenie.