10.4. 2020

Ce sunt cărțile tarot și cum funcționează?

Cărțile tarot reprezintă una dintre cele mai populare metode de a prezice viitorul. Multe persoane cred că sunt ridicole, chiar dacă unii le-au găsit foarte eficiente pentru ghidarea în viață. Indiferent de caz, un lucru este clar - au o istorie foarte veche.

Ce sunt cărțile tarot și cum funcționează?

De unde provin? Unii oameni cred că sunt originare din Egiptul antic sau de pe timpul învățăturilor evreiești ale lui Kabbalah. Oricum, dovezile în acest sens lipsesc, prin urmare este mult mai probabil să fi apărut cândva în mijlocul secolului al 15-lea în Italia, unde jocul Tarocchini a fost creat. Jucătorilor le erau înmănate cărți și bazându-se pe contextul tematic compuneau poezii.

Cărțile tarot s-ar putea să provină dintr-un joc similar Podului de astăzi. Pentru familiile italiene bogate, artiștii obișnuiau să creeze cărți pictate manual cu simboluri precum potire, săbii, baghete și pentacole. Și cărțile moderne au aceste simboluri, iar numărul de cărți a rămas la fel - 78 de cărți pentru a fi mai exacți. În alte țări europene, cărțile tarot au apărut în mijlocul celui de-al 18-lea secol.

După cum am menționat, sunt 78 de cărți în pachetul tarot care sunt împărțite în arcana majoră și minoră, grupate după conținut și semnificație. În cea majoră, se găsesc 22 de cărți care reprezintă lecțiile esențiale de viață și spiritualism. În arcana minoră, sunt 56 de cărți care reflectă încercările și necazurile ale vieții din fiecare zi. Ele sunt împărțite în continuare în 16 cărți de judecată reprezentând caracteristicile personalității noastre, pe care le putem arăta în orice moment - este vorba de regi, regine, cavaleri și paji. Restul din arcana minoră consistă în 40 de cărți numerotate care sunt de 4 culori - potire, săbii, baghete sau pentacole. Ele reprezintă situațiile cu care ne întălnim zilnic.

Cum funcționează? Ne ajută să vizualizăm poveștile vieților noastre. Este ca un fel de oglindă către sufletele noastre care ne motivează să ne folosim înțelepciunea interioară într-un mod care ne va conduce către conexiuni mai adânci. Fiecare dintre cele 78 de cărți ne poate revela învățăturile spirituale și apoi să ne conducă pe drumul nostru.

Există nenumărate variante de a le citi - ele diferă atât în funcție de punctul de concentrare, cât și de numărul de cărți, și forma în care se află în moemntul citirii. Pentru începători, este ideal să vă puneți o întrebare vouă înșivă și să cereți cărților să răspundă la întrebare sau să contureze o posibilă soluție. Apoi, puteți folosi mai multe cărți - poate cinci - unde fiecare dintre acestea va reprezenta un aspect diferit al propriei vieți.

Dacă intenționați să citiți cărțile pentru altcineva (cu permisiunea lor), intrăm în sferele conștiinței colective. Cu puțin antrenament, veți putea descifra intuitiv diferite mesaje și descoperi cum puteți ajuta persoana respectivă.