15.7. 2022

Astrologie siderală și tropicală

Ți s-a întâmplat să-ți calculezi harta stelelor cu caracteristici personale de bază și ai fost surprins că nu ți se potrivește? Poate că este timpul să schimbați sistemul de calcul al diagramei natale. Bine ați venit la astrologie siderală!

Astrologie siderală și tropicală

Pe scurt, principalul conflict dintre astrologia tropicală și siderală are loc la începutul unui an astrologic care are loc la gradul I al zodiei Berbec. Zodiacul tropical este un zodiac în mișcare datorită datei fixe de început a unui an astrologic care este stabilit pe 21 martie, prima zi de primăvară. Cu toate acestea, prima zi de primăvară nu s-a suprapus cu primul grad al Berbecului în ultimii 1700 de ani. Sistemul sideral este stabil și mai precis, deoarece prima zi a anului astrologic nu are o zi fixă și se întâmplă întotdeauna la primul grad al Berbecului.

Fiecare dintre cele 12 zodii are 30 de grade care împreună formează cercul de diagrame natale. Din cauza diferenței dintre cele două sisteme pe care le-am descris, la fiecare 72 de ani, există o schimbare de 1 grad între horoscopul sideral și cel tropical. Și cum influențează această schimbare harta natală? Unele dintre planetele tale se află de fapt într-un alt semn zodiacal față de cum arată horoscopul tău tropical. Asta înseamnă că unele dintre aspectele tale personale pot intra în conflict cu ceea ce ar sugera harta ta natală. De exemplu, dacă luăm o persoană timidă, cu stimă de sine scăzută, care are drept poziționare Mercur în Berbec. Mercur este despre inteligență, dar și despre comunicarea cu ceilalți, așa că Mercur în Berbec ar sugera o persoană vorbăreață foarte sigură. Dar uitându-ne la graficul natal calculat folosind sistemul sideral, vom obține Mercur în Pești, care cu siguranță se potrivește mai bine, deoarece Mercur în Pești sugerează o persoană timidă, cu un stil moale de comunicare.

Poate ați auzit și despre semnul zodiacal 13, Ophiuchus, pe care astrologia siderală îl plasează uneori între Scorpion și Săgetător, este între 29 noiembrie și 17 decembrie. Se spune că o persoană născută în această zodie este foarte carismatică și prietenoasă, dar cu tendința de a fi destul de manipulatoare.

Nu trebuie să te naști în Ophiuchus pentru a avea un motiv să fii interesat de astrologia siderală, deoarece este foarte posibil ca astrologia siderală să-ți arate și să traspună unele dintre aspectele tale care nu ți-ar fi arătate de harta ta natală tropicală.