15.4. 2023

Astrologia vedică

Astrologia vedică își are rădăcinile în Vedele indiene antice - scrieri sacre de mii de ani. În trecut, a fost folosită pentru a determina datele corecte pentru efectuarea sacrificiilor și ritualurilor, dar de-a lungul timpului oamenii au început să studieze mișcările planetelor în încercarea de a-și înțelege destinele.

Astrologia vedică

Ca și în astrologia occidentală, există douăsprezece semne zodiacale. Cu toate acestea, diferența de date este izbitoare, datorită utilizării unui sistem diferit - noi folosim un calendar tropical, în timp ce astrologia vedică folosește un calendar sideral. De exemplu, Berbecul temperamental poate deveni brusc Pește sensibil.

Legătura strânsă cu filosofia hindusă a influențat de asememnea și interpretarea horoscopului, care se concentrează pe karma individuală și pe dharma - calea vieții.

Astrologia occidentală se concentrează mai mult pe Soare, în timp ce astrologia vedică acordă mai multă importanță Lunii. Dovezile sunt așa-numitele „case lunare” - numite după soțiile zeului Lunii, care ne conduc la faptul că obiectele cerești sunt percepute și ca zeități. Sunt nouă în total: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Rahu și Ketu. Adăugarea unui alt obiect ar distruge întregul sistem de predicții vedice. Prin urmare, planetele Uranus, Neptun și Pluto sunt omise.

Nodurile lunare au un rol semnificativ în astrologia vedică. Ele sunt Rāhu (capul dragonului) și Ketu (coada dragonului). Rāhu este asociat cu materialismul, frica, nemulțumirea și confuzia. Acest războinic puternic oferă putere, dar și cruditate și violență. Ketu este legat de singurătate și de dorința de a scăpa de realitate. El aduce haos, dar și compasiune pentru ceilalți dacă se află într-o poziție favorabilă.

Tradiția adânc înrădăcinată a astrologiei vedice în cultură influențează, de asemenea, decizii importante de viață, cum ar fi cariera sau căsătoria.

Acest sistem a fost folosit de mii de ani și ajută la înțelegerea sufletelor umane. Acesta explică starea karmică individuală, precum și efectul obiectelor cerești. Poate dezvălui talente ascunse și, de asemenea, poate oferi o perspectivă asupra evenimentelor trecute și viitoare.