2.5. 2015

Astrologia planetelor

Astrologia este știința obiectelor și acțiunilor care au loc în spațiu. Mai ales mișcarea planetelor, a Lunii, a Soarelui și a altor corpuri. De asemenea, un rol pe care îl joacă în influența lor a diferitelor fenomene pe Pământ. Numele acestei discipline tradiționale științifice provine din cuvântul grec antic astron = stele și logouri.

Astrologia planetelor

Astrologia nu este o știință deterministică. Acest lucru înseamnă că nu are o logică fără cusur, spre deosebire de matematică. Astrologia descrie doar tendințele și moda. Explicând și înțelegând curentul și fenomenele curente, putem să le înțelegem pe cele de viitor. Este posibil să măsori influența acestor evenimente celestiale asupra psihicului omului, a corpului, sănătății individului și evenimente globale în lume.

Istoria

Încă din timpuri străvechi, astrologia a apărut în aproape toate culturile. Analiza stelelor a fost mereu tendința oamenilor care au înțeles fenomenele naturale. De exemplu, ceea ce părea o simplă eclipsă de soare pentru cei învățați era înfricoșătoare pentru oamenii simpli.

Aristotel a numit deja modelul spațiului, care a rămas până în antichitate. Datorită metodologiei Creștine, astrologia a fost considerată drept ilegitimă în unele locuri. O evoluție semnificativă a avut loc în timpul renașterii Italiene. Este important să menționăm două figuri influențiale, care au fost considerați maeștri în acest domeniu. Sigmund Freud și C.G. Jung.

Aspectele planetelor și conjuncțiile

Aspectul planetelor este unul din cei mai importanți factori în interpretarea horoscopului. Ce înseamnă asta? Închipuie-ți aspectul unei planete ca un unghi între două planete și Pământ, dar Pământul este mereu în partea de sus.

Unghiurile, care sunt divizibile cu trei, șase sau 20 sunt considerate de obicei aspecte pozitive. În mod contrar, cele divizibile cu 14 sau 8 sunt de obicei negative. Acestea sunt două exemple de reguli importante în astrologie.

Excepție face faptul când două planete au un unghi zero cu Pământul, acest lucru numindu-se conjuncție. Unghiurile fără deviații, cele drepte ar fi considerate drept ideale. Conjuncția ideală are loc atunci când unghiul este drept sau când sunt 0. De exemplu, unghiurile ar trebuie să fie de exact 90 grade, dar sunt rareori atât de precise. De obicei sunt între 85 și 95 grade.

Soarele

Soarele este centrul sistemului nostru solar. Este o sursă de energie, lumină și viață. Soarele este un indicator pozitiv de încredere, generozitate și ospitalitate. Semnele negative includ mândrie. Soarele este de asemenea conducătorul timpului nostru și semnul zodiei Leu. Soarele simbolizează de asemenea relația dintre tată și tendințele noastre masculine, indiferent dacă suntem decisivi, încrezători sau chiar dacă nu avem aceste calități.

Luna

Luna conduce noaptea precum și zodia Rac. Este satelitul natural al Pământului, care influențează multe lucruri pe Pământ prin ciclurile sale. Printre punctele forte se numără popularitatea, mai ales în mediul de lucru unde este foarte multă interacțiune socială- de exemplu doctorii, psihologii sau actorii. Are influențe negative pe profesii precum șoferii de taxi sau șoferi. Luna este în mare parte reflectată în copilăria noastră, în familii și îndeosebi în relațiile cu mamele noastre.

Mercur

Această planetă este cea mai apropiată de Soare și influențează zodiile Fecioară și Gemeni. Are efecte pe intelectul nostru, limba și comunicarea. Mercur oferă o punte între conștient și inconștient. Influențează comunicarea, deci limba, mușchii faciali și corzile vocale. Mercur este simbolul relației cu frații și membrii apropiați ai familei.

Venus

Venus influențează în mare parte zodiile Balanță și Taur. Această planetă reprezintă iubrea și relațiile. General, simbolizează toată frumusețea și prosperitatea, dar mai ales în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea. Venus este responsabilă pentru zona spatelui și are de asemenea influențe asupra sistemului circulator. Influențează atitudinea noastră înspre finanțe și imobiliare.

Marte

În horoscop, Marte reprezintă energia fizică, puterea și voința. Cea mai puternică influență o are asupra Berbecilor și a Scorpionilor. Dacă această planetă, de exemplu, este mai apropiată de Pământ, poate cauza neliniște personalităților noastre. Marte este inițiatorul promovării de sine. Ne încurajează să fim curajoși și să avem inițiativă. De asemenea, este simbolul energiei sexuale și a relațiilor cu sexul opus.

Jupiter

Jupiter influențează Peștii și Săgetătorii. Este o planetă plină de bunătate, prosperitate și influențe pozitive. Ne inspiră în a face etape importante de viață în momentele în care ar trebui aplicate acestea. Ne oferă noroc în încercarea de a ne încuraja pe drumul vieții. Are potențialul să ne influențeze și în moduri negative, precum riscuri, jocuri de noroc.

Saturn

Saturn este într-o poziție importantă. Ne influențează să fim serioși și conservatori. Această planetă influențează în mare parte Vărsătorii și Capricornii. Simbolizează destinul, dar din perspectiva socială. Influențează atitudinea noastră înspre carieră și alte experiențe necesare pentru dezvoltarea personală.

Uranus

Uranus influențează de asemenea Vărsătorii. A fost descoperită recent, în anul 1781, de aceea acum a devenit simbolul intelectului și a invențiilor. În mare parte reprezintă inventatori, reformatori, oameni de știință, precum și pe cei interesați în electricitate. Uranus este relația noastră cu experimentarea, creativitatea și originalitatea.

Neptun

Neptune nu a fost descoperită până în 1846. Din prisma naturii energiei sale, este conectată cu Peștii. Are influențe asupra fanteziilor noastre dar și a diverselor activități paranormale, care pot cauza probleme când această planetă este într-o poziție negativă. Intensifică dorința ta de dragoste, romantism și modă.