1.2. 2021

Anul Nou Chinezesc 2021

Conform calendarului nostru, Anul Nou Chinezesc sau Anul Nou Lunar începe mai târziu față de calendarele obișnuite. Calendarul gregorian este unul dintre calendarele solare și nu este legat de faza lunară; fiecare an are o lungime fixă, cu excepția anului bisect, în schimb, începutul Anului Nou Chinezesc este variabil și fluctuează între 21 ianuarie și 20 februarie.

Anul Nou Chinezesc 2021

Anul Nou Lunar este determinat astronomic, având loc cu a doua lună nouă după solstițiul de iarnă și bazat pe observarea ciclurilor lunare. Calendarul lunar este destul de similar cu cel solar, al nostru. Are 12 luni dar doar 354 de zile. Diferența de 11 zile face ca Anul Nou Chinezesc să avanseze cu 11 zile. Prin urmare, nu există „luni de iarnă” sau „luni de vară” în acest calendar; fiecare lună poate fi în orice anotimp.

În 2021, începutul anului cade pe 12 februarie și va fi anul Bivolului de Metal. Anul acesta va fi mai provocator din punct de vedere al carierei, va fi mai solicitant, dar nu vei pierde recompensa după o muncă grea. Potrivit horoscopului chinezesc, anul 2021 este ideal pentru îmbunătățirea generală. Va fi un an de sârguință. Ar trebui abordate toate problemele provocate de anul precedent.